καθημερινότητα μαμά
ActiveMama ActiveMama » Archives » Μια μέρα που δεν τελείωσε ποτέ… ο μαραθώνιος μιας μαμάς

Μια μέρα που δεν τελείωσε ποτέ… ο μαραθώνιος μιας μαμάς

Σε όλες μας έχει τύχει η ανάποδη μέρα! Είναι γεγονός πως είναι κάτι μέρες που παρακαλάς να τελειώσουν γαιτί πραγματικά τίποτα δεν πάει καλά. Πως τις αντιμετωπίζουμε λοιπόν;

Καθημερινότητα μιας μαμάς … Ξεκινάς το πρωί και τα παιδιά για κάπιο λόγο δεν ξυπνάνε για να πάνε στο σχολείο! Κι όταν τρώνε το πρωινό τους λερώνουν τα ρούχα που έχουν φορέσει! Άσε που στον καυγά τους επάνε λέρωσαν και τα δικά σου ρούχα!

Με την ψυχή στο στόμα τα πας στο σχολείο ή τα βάζεις στο σχολικό! Και με τα νεύρα ήδη τσατάλια πάς για τη δουλειά. Έλα όμως που το αυτοκίνητο δεν παίρνει μπροστα ή που δεν πρόλαβες το λεωφορείο. Και πας στη δουλειά καθυστερημένη, όπυ ανακαλύπτεις πως κα΄τι λάθος υπάρχει. Προσπαθείς να το αντιμετωπίσεις με ψυχραμία αλλά μάταια, γίνεται όλο και χειρότερο κι έρχεται να προστεθεί στις πρωινές αναποδίες. 

Όπου μετά τη δύσκολη μέρα στη δουλειά γυρνώντας στο σπίτι ανοίγεις τους λογαριασμούς και βλέπεις νούμερα που σε φέρνουν ένα βήμα πριν την καρδιακή προσβολή! Και να τα καμάρια σου που γυρνάνε απ’ το σχολείο μέσα στην τρέλλα!

Είσαι ήδη εκτός εαυτού και δε μπορείς να διαχειριστείς τίποτα! Πολλά νεύρα, τα παιδιά μέσα στην ανησυχία, έχουν ανακαλύψει ότι κάτι δε σου πάει καλά και φροντίζουν, άθελά τους, να το κάνουν χειρότερο! 

Κι αφού πάρεις κι ένα τηλέφωνο στο οποίο ο σύντροφός σου σου ανακοινώνει πως θα καθυστερήσει είσαι πλέον έτοιμη για το τρελλάδικο!

Πότε θα τελειώσει όλο αυτό; Θα μπορούσα να το αποφύγω; Πιθανότατα όχι. Η διαχείριση είναι το θέμα…

Μην πάς να τρέξεις “κατοστάρι” από το πρωί, προσπάθησε να τρέξεις μαραθώνιο, κράτα δυνάμεις, προσπάθησε να μη χάσεις την ψυχραιμία και πιές λιγότερους καφέδες, πήγαινε μια βόλτα στο πάρκο, ή παίξε καμιά πασιάντζα στο κινητό σου! 

Θυμήσου! Η καθημερινότητα είναι δρόμος αντοχής!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *