θετικό τεστ εγκυμοσύνης
ActiveMama ActiveMama » Archives » Βγήκε θετικό, τι θα κάνω;

Βγήκε θετικό, τι θα κάνω;

Έλαβα θετικό αποτέλεσμα, τώρα τι γίνεται; Είναι το αποτέλεσμα ακριβές ή όχι; Τι πρέπει να κάνω στη συνέχεια; Η συναισθηματική φόρτιση όταν κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης για χρήση κατ’ οίκον είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, ειδικά εάν το αποτέλεσμα βγει θετικό. Καθώς κοιτάζετε το στικ στο χέρι σας, μπορεί να αισθάνεστε χαρά, ανησυχία, φόβο, αμφιβολία ή ένα μείγμα όλων των αυτών των συναισθημάτων, και θα κατακλύζουν το μυαλό σας τόσο πολλές ερωτήσεις.

Θετικό τεστ εγκυμοσύνης. Ακόμα και εάν προσπαθείτε να συλλάβετε, ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να σας προκαλέσει πανικό όσον αφορά τα επόμενα βήματά σας. Είναι φυσιολογικό να ξανασκεφτείτε τα σχέδιά σας, αλλά σταματήστε λίγο για να συνειδητοποιήσετε την είδηση του αποτελέσματος και πάρτε μερικές ανάσες. Κατ’ αρχάς, μην ανησυχείτε, είτε θέλατε να μείνετε έγκυος είτε όχι, καθώς υπάρχει  υποστήριξη για εσάς. 

Κλείστε ένα ραντεβού στον γιατρό σας για να συζητήσετε την εγκυμοσύνη σας και την προγεννητική φροντίδα εάν σχεδιάζετε να κρατήσετε το μωρό. 

Εάν δεν είστε βέβαιη ότι θέλετε ένα μωρό, υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια.  Μην ανησυχείτε καθόλου κι απευθυνθείτε στον γιατρό σας ή έναν επαγγελματία υγείας για να συζητήσετε τις επιλογές σας. 

Θετικό τεστ εγκυμοσύνης

Μερικές φορές η ανάγνωση και η κατανόηση του αποτελέσματος ενός τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλεί κάποια σύγχυση. Δεδομένου ότι κάθε τεστ είναι διαφορετικό, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες, αλλά τα περισσότερα τεστ εγκυμοσύνης δίνουν θετικό αποτέλεσμα με τα ακόλουθα: 

  • Δύο γραμμές. Τα περισσότερα τεστ έχουν μια γραμμή ελέγχου – που σας δείχνει απλά ότι το τεστ λειτούργησε – η οποία εμφανίζεται καθώς περιμένετε για τα αποτελέσματα και, εάν δεν είστε έγκυος, θα δείτε μόνο αυτήν τη γραμμή. Ωστόσο, εάν είστε έγκυος, θα δείτε δύο γραμμές. Ακόμα και εάν η δεύτερη γραμμή είναι πολύ ανοιχτόχρωμη, εξακολουθεί να πρόκειται για θετικό αποτέλεσμα και σημαίνει ότι είστε έγκυος.
  • Σύμβολο συν. Ορισμένα τεστ μπορεί να δείχνουν τα αποτελέσματα με ένα σύμβολο συν ή πλην. Ένα αρνητικό σύμβολο σημαίνει ότι δεν είστε έγκυος, αλλά εάν δείτε μια άλλη γραμμή να τέμνει την κάθετη γραμμή σχηματίζοντας ένα σύμβολο συν, αυτό σημαίνει ότι είστε έγκυος. Θα δείτε επίσης μια άλλη γραμμή στο πλαίσιο ελέγχου, η οποία σας λέει ότι το τεστ λειτούργησε.

Έγκυος. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα ψηφιακό τεστ το οποίο σας λέει το αποτέλεσμα κυριολεκτικά με τις λέξεις «Έγκυος» ή «Όχι Έγκυος», διευκολύνοντας την κατανόηση των αποτελεσμάτων.

Και είπαμε, όχι πανικός, ψυχραιμία και λογική!


Διαβάστε επίσης:

Στο δρόμο για το μαιευτήριο, όλες οι διαδικασίες

Η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσει η έγκυος από το σπίτι της για να πάει στο μαιευτήριο είναι όταν σιγουρευτούμε ότι οι ώδινες έχουν γίνει ρυθμικές ή/και επώδυνες.

Η διάγνωση – Εισαγωγή στο μαιευτήριο

Στη διάγνωση ότι ο τοκετός έχει ξεκινήσει μας βοηθα και η εμφάνιση αμνιακού υγρού ή αιματηρής βλέννας. Περίπου 1 στους 10 τοκετούς ξεκινούν με ρήξη των υμένων χωρίς πόνους («σπάνε τα νερά»). Αφού επικοινωνήσει με το γιατρό της, η γυναίκα χωρίς πανικό αλλά και χωρίς άσκοπη καθυστέρηση μεταφέρεται συνήθως στο μαιευτήριο για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μόλις η έγκυος φτάσει στο μαιευτήριο, θα διαπιστωθεί ότι πραγματικά έχει ξεκινήσει ο τοκετός και ακολουθεί η παραλαβή, η φροντίδα και η παρακολούθηση της μητέρας και του εμβρύου. Ενώ γίνονται από το συνοδό της εγκύου οι απαραίτητες διαδικασίες για την εισαγωγή της εγκύου στο μαιευτήριο, προχωράμε σε  μια γενική εκτίμηση της κατάστασης της εγκύου, με μέτρηση αρτηριακής πίεσης, παλμών, θερμοκρασίας και λήψη αίματος για εργαστηριακό έλεγχο. Απαραίτητη είναι η ακρόαση των παλμών της καρδιάς του εμβρύου για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει κάποια δυσφορία του εμβρύου.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:

 

ΦΟΡΟΥΜ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *