5 καθημερινά προβλήματα μαζί με τις λύσεις!

Η ζωή των μαμάδων, ακόμα κι όταν φαίνεται ήρεμη και μεθοδική, κρύβει πολλές… παγίδες στα πρακτικά, καθημερινά προβλήματα. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα τα οποία δεν είχαμε, καν, φανταστεί πριν κάνουμε παιδιά και συχνά η καθημερινότητα μοιάζει με βουνό. Υπάρχουν, όμως, λύσεις για όλα – ακόμα και για τα πιο μικρά και συνηθισμένα που μας ταλαιπωρούν. Για να δούμε τι έχουμε να προτείνουμε…

Υπάρχουν για όλα τα καθημερινά προβλήματα λύσεις, τα αδιέξοδα είναι μόνο στο μυαλό μας, μπορούμε να κάνουμε την καθημερινότητα από πρόβλημα απόλαυση!

5 καθημερινά προβλήματα μαζί με τις λύσεις!

Θέμα 1ο: Τι τρώμε πάλι σήμερα;

Σε εβδομαδιαία ή ακόμα και σε μηνιαία βάση ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα διατροφής για την οικογένεια, αν θέλουμε να είμαστε και πιο εντάξει ρωτάμε και διατροφολόγο! Προσπαθούμε να συμπεριλάβουμε διαφορετικές επιλογές, ποικιλία και ν’ αποφεύγουμε το έτοιμο φαγητό απ’ έξω. Η διατροφική πυραμίδα θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τις τροφές και τις βιταμίνες που πρέπει να συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, ενώ μία βόλτα σε sites με συνταγές θα σας δώσει ιδέες. Ψωνίστε όλα τα απαραίτητα υλικά και φτιάξτε το εβδομαδιαίο μενού ακόμα και μέσα στο σαββατοκύριακο. Τα ταπεράκια  και ο φούρνος μικροκυμάτων είναι απαραίτητος σύμμαχος!

Θέμα 2ο: Τι θα φορέσω, τι θα φορέσω στα παιδιά;

Έλα μου ντε! Ετοιμάζουμε τα ρούχα της εβδομάδας από την Κυριακή. Συνδυάζουμε φόρμες με μπλουζάκια ή τα κολάν με ζακετάκια με τέτοιο τρόπο ώστε να ξέρει το παιδί κάθε πρωί που ξυπνάει, ποιο σετ θα φορέσει. Εάν τα παιδιά έχουν δική τους άποψη, που θα έχουν, επιλέξτε τα ρούχα τους παρέα. Έτσι, θα νιώσουν σημαντικά και θα αποφύγετε τις γκρίνιες, εάν κάτι δεν είναι του γούστου τους. Όσο για εσάς φτιάξτε μια γκαρνταρόμπα με επιλογές που να περιέχει ρούχα πολλών συνδυασμών. Παντελόνια, μπλουζάκια, φούστες, πουκάμισα και εύκολα φορέματα είναι πάντα στη μόδα και σας βάζουν σε λιγότερους μπελλάδες!

Θέμα 3ο: Ποιός μαζεύει το χάος του σπιτιού;

Αυτός κι αν είναι μπελλάς! Ας αρχίσουμε με βάσικη και πάγια πρόταση: Φροντίζουμε όλα να έχουν μία θέση σταθερή. Μαθαίνουμε μικρούς και μεγάλους να βάζουν τα πάντα στις συγκεκριμένες θέσεις,  έτσι κάποιες καθημερινές κινήσεις αρχίζουν να γίνονται μηχανικά από όλους! Τα παπούτσια στην παπουτσοθήκη, τα κλειδιά στην κλειδοθήκη, τα μπουφάν στην κρεμάστρα, τα Lego στο κόκκινο κουτί, οι κούκλες στο πράσινο και ούτω καθεξής. Με τον καιρό, τα πάντα θα είναι εκεί που πρέπει να είναι χωρίς φωνές και πολύ κόπο. Κι όχι τα πάντα, τουλάχιστον τα μισά. Είναι κι αυτό μια αρχή…

Θέμα 4ο: Τρέχω και δε φτάνω!

Το σχολείο μαζί με τις εξωσχολικές δραστηριότητες, διαμορφώνουν ένα εξαντλητικό καθημερινό πρόγραμμα για τις μαμάδες! Εκτός του ότι είμαστε όλη μέρα στο δρόμο για να πηγαινοφέρνουμε τα μικρά μας στις υποχρεώσεις τους, τελικά δεν μας μένει χρόνος να κάνουμε καμία δουλειά ολοκληρωμένα.Τι κάνουμε γι’ αυτό; Πρακτικά μια διαχείριση χρόνου και επιμερισμός των δραστηριοτήτων με το σύντροφό σας μπορεί να είναι η λύση, αν υπάρχουν γιαγιάδες, παπούδες, θείες, θείοι βάλτε τους στο παιχνίδι. Προσπαθείστε ν’ αποφεύγετε τις υπερβολές και τις άσκοπες μετακινήσεις και βρείτε λύσεις σε κοντινές αποστάσεις από το σπίτι.

Θέμα 5ο: Η εργασία, ο εκνευρισμός και η οικογένεια! Πολλά δεν είναι;

Είναι όντως πολλά, γι’ αυτό χρειάζεται να έχετε υπομονή, αλλά ταυτόχρονα να εκφράζετε τις δυσκολίες σας κι όταν πλέον δεν αντέχετε άλλο να ζητάτε βοήθεια. Κι αν στο σπίτι δε μπορείτε να τη βρείτε υπάρχουν και οι ειδικοί, ομαδικές και ατομικές ψυχοθεραπείες σας αποφορτίζουν και σας χαλαρώνουν. Μην αυταπατάστε, κανείς δε μπορεί μόνος του!


Τα καθημερινά προβλήματα πάντα αντιμετωπίζονται έξυπνα!

Διαβάστε επίσης:

Προβληματισμοί  και ανησυχίες μιας νέας και σύγχρονης μαμάς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *