διατροφή και άσκηση για τη γυναίκα
ActiveMama ActiveMama » Archives » Διατροφή και άσκηση, για τη γυναίκα που είναι θέλει να είναι fit

Διατροφή και άσκηση, για τη γυναίκα που είναι θέλει να είναι fit

Διατροφή και άσκηση για τη γυναίκα.. Ξαφνικά μπαίνουν πολλές ασκήσεις στην ζωή σου που ίσως δεν είχες εκτελέσει ποτέ, ή τουλάχιστον δεν είχες την σωστή τεχνική στην εκτέλεση. Αυτό που ανακαλύπτεις στην πορεία, όμως, είναι πως κάνοντας πολλές προπονήσεις απλά βελτιώνεις την τεχνική σου και ίσως σε μικρό βαθμό και την αντοχή σου.

Διατροφή και άσκηση για τη γυναίκα. Πάντα όμως υπάρχει ένα κενό στην εξίσωση της απόδοσης. Αυτό το κενό έρχεται να συμπληρώσει η διατροφή. Βάζοντας την διατροφή στο παιχνίδι μπορείς να καταφέρεις:

  • να αυξήσεις την καρδιοαναπνευστική σου ικανότητα,
  • να ξεπεράσεις πραγματικά τα όριά σου με ασφάλεια βελτιώνοντας τις επιδώσεις σου

Πόσο εύκολο είναι όμως να τροποποιήσεις σωστά τη διατροφική σου συμπεριφορά;

Διατροφή και άσκηση για τη γυναίκα

Το σημαντικό είναι να καταλάβεις πως η διατροφή είναι ήδη στην ζωή σου αφού καθημερινά τρως για να ζήσεις… Είτε το επιθυμείς, είτε όχι, το χρειάζεσαι! Οι επιλογές των γευμάτων, αλλά και οι συνδυασμοί των τροφών, όπως και η ποιότητα, είναι τα εργαλεία. Είναι αυτά που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από το πλήθος και θα σου δώσουν ικανότητες που ίσως δεν φαντάζεσαι ότι έχεις.

Ένα πρόγραμμα διατροφής έχει σαν στόχο να βελτιώσει τις ήδη υπάρχουσες διατροφικές σου συνήθειες. Σε καμία περίπτωση να σου παρουσιάσει κάποιο ιδανικό τρόπο ζωής που εσύ πρέπει με κάθε κόστος να πετύχεις. Σκοπός είναι με μικρά και σταθερά βήματα να καταφέρεις να αλλάξεις την διατροφική σου συμπεριφορά. Αυτό γίνεται  μέσω επιστημονικά επαληθευμένων τακτικών. Ο στόχος είναι όχι μόνο να γίνεις καλύτερη στη γυμναστική σου, αλλά να αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια στην καθημερινότητά σου και να εξαλείψεις κάθε πιθανό κίνδυνο υγείας!

Διατροφή και άσκηση για τη γυναίκα – Ο ρόλος του διαιτολόγου

Ακολουθώντας λοιπόν μια διατροφική καθοδήγηση από έναν πτυχιούχο Διαιτολόγο – Διατροφολόγο μπορείς να αυξήσεις την αντοχή σου στη δύναμη, να ανεβάσεις την καρδιοαναπνευστική σου ικανότητα και, το πιο σημαντικό, να αρχίσεις να ευχαριστιέσαι πραγματικά την οποιαδήποτε μορφή άσκησης έχεις επιλέξει.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σκεφτείς ότι το να ακολουθείς μια διατροφική καθοδήγηση είναι κάτι δύσκολο και απαιτητικό, σκέψου πως με τη βοήθεια του Nutrition Coach σου, βάζοντας μικρούς και εύκολους στόχους, θα καταφέρεις να κερδίσεις το μεγάλο έπαθλο με ασφάλεια και σιγουριά..!

Μιχάλης Κάβδας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

10 Χρόνια Εμπειρίας

Ως Επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τρεφόμαστε καθημερινά για όλα τα χρόνια της ζωής μας, όπως ανασαίνουμε καθημερινά επίσης. Παρόλα αυτά η αναπνοή μας λειτουργεί στον αυτόματο, ενώ η διατροφή, με την πολυπλοκότητά της, μοιάζει με χειρισμό μαχητικού αεροσκάφους. Επηρεασμένοι από τα ερεθίσματα του περιβάλλοντός μας καταλήγουμε να καταναλώνουμε αλόγιστες ποσότητες φαγητού ασυνείδητα, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζουμε τα ένστικτα που έχουν ως έργο την καθοδήγησή μας με σκοπό την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Η ασυνείδητη συμπεριφορική κατανάλωση φαγητού που μας καθοδηγεί κυρίως αυτή την εποχή, μπορεί να βελτιωθεί με τη διαδικασία τροποποίησης της διατροφικής συμπεριφοράς, που πάντοτε είναι ατομοκεντρική και προσαρμοσμένη στη ζωή –βιολογική και κοινωνική– του διαιτούμενου.

Από το Daily Nutrition & Fitness

 

Διαβάστε επίσης:

Η αυτοφροντίδα και πως βοηθάει τη σωματική και ψυχική υγεία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *